Haar om te kussen!

1. KUSSENDE RELEASES GEVOELIGE HORMONEN.

Kussen activeert het beloningssysteem van de hersenen, waarbij neurotransmitters zoals oxytocine, "het liefdehormoon" en vasopressine vrijkomen, die moeders met baby's en romantische partners aan elkaar verbindt. Het geeft ook endogene opioïden, dopamine en andere nuttige neurohormonen vrij om onze gemoedstoestand in evenwicht te houden. 1 van deze hormonen zorgt voor de activering van de haarfollikels, ook wel onze haarzakjes genaamd, waar onze (nieuwe) haren uit groeien!

2. DIE GEVOELIGE HORMONEN HEBBEN HEALENDE MOGELIJKHEDEN.

Volgens een studie uit 2005 in Neuroendocrinology Letters, "hebben liefde, lust en lust een stressverlagend en gezondheidsbevorderend potentieel, omdat ze het vermogen hebben om heilzame motivatie en gedrag te genezen of te vergemakkelijken." Met andere woorden, door uw stresshormonen te verminderen, kan uw lichaam zich beter concentreren op het genezen van fysiologische processen die door stress worden verergerd en bijdragen aan een meer positieve geestelijke gezondheid en gedrag.

3. KUSSEN MAAKT JE MEER ALERT.

Kussen stimuleert vaak de afgifte van adrenaline en noradrenaline. Niet alleen maken deze chemicaliën je opgewonden door je hartslag te verhogen, ze maken je ook alerter, terwijl je lichaam zich voorbereidt op actie ... van welke aard dan ook.

4. KUSSEN KAN JE STRESSNIVEAUS VERMINDEREN.

Volgens de theorie van affectie-uitwisseling, zoals vermeld in een studie uit 2009 in het Western Journal of Communication, beschermen fysieke uitwisselingen van affectie, inclusief kussen, het individu tegen de fysiologische effecten van stress. De onderzoekers ontdekten dat uiting van genegenheid, waarvan kussen een goed voorbeeld is, rechtstreeks verband hield met het gedurende de dag verlagen van het stresshormoon cortisol.

5. HET VERLAGEN VAN UW STRESS KAN UW CHOLESTEROL NIVEAUS LAGEN.

Dezelfde auteurs van de studie theoretiseren dat als aanhankelijk gedrag stress vermindert, "dan is het logisch om te voorspellen dat het ook verbeteringen zal beïnvloeden op fysiologische parameters die worden verergerd door stress" zoals cholesterol. Cholesterol heeft een aantal essentiële fysiologische functies, schrijven ze, "inclusief het handhaven van de vloeibaarheid van het membraan, het produceren van gal en het bijdragen aan het metabolisme van in vet oplosbare vitaminen." Het is ook "grotendeels verantwoordelijk" voor de productie van steroïde hormonen, zoals cortisol, aldosteron, progesteron, de oestrogenen en testosteron.

6. KUSSEN KAN JE ALLERGIE-SYMPTOMEN VERMINDEREN.

Allergische reacties kunnen worden verergerd door stress. Omdat kussen stress vermindert door de eerder genoemde feel-good hormonen naar de hersenen te sturen, en cortisol te verlichten, onderzocht een Japanse studie uit 2003 in Fysiologie en Gedrag de relatie tussen de stressverlagende activiteit van kussen bij allergische reacties. Negentig deelnemers werden gelijk verdeeld in drie groepen: 30 met atopische dermatitis, 30 met allergische rhinitis en 30 in een controlegroep. In het onderzoek kusten de proefpersonen, waarvan de auteurs opmerkten dat ze 'niet normaal kussen,' gedurende 30 minuten met hun partner in een privékamer terwijl ze luisterden naar zachte muziek. Ze ontdekten dat de deelnemers aan het einde van hun smooch-sessie significante verlichting ervoeren van huidwervelingen (netelroos) en plasma-neurotrofineniveaus (een teken van allergische reactie) geassocieerd met Japans cederpollen en huisstofmijt. In 2015 won deze studie een Ig Nobelprijs.

7. KUSSEN ZOU JE IMMUNITEIT OPBOUWEN.

Wanneer je iemand op de lippen kust, wissel je bacteriën uit. Dit kan je ziek maken, of het kan je immuniteit verhogen door je bloot te stellen aan nieuwe ziektekiemen die het vermogen van je immuunsysteem om deze bacteriën te bestrijden versterken. Een onderzoek uit 2014 in het tijdschrift Microbiome ontdekte dat paren die vaak kusten, vaker dezelfde microbiota in hun speeksel en op het oppervlak van de tong delen. Hoe vaak? Ten minste negen keer per dag.

8. EEN KUS PER DAG KAN DE TANDARTS WEG HOUDEN.

De handeling van het kussen stimuleert je speekselklieren om speeksel te produceren, de vloeistof die de mond bevochtigt om het slikken gemakkelijker te maken. Speeksel helpt ook holte veroorzakende deeltjes te verwijderen die na het eten in uw tanden blijven plakken. Dus hoewel het misschien een stuk is om te zeggen dat zoenen gaatjes voorkomt, kan het geen pijn doen.

9. KUSSEN ZOU JE HELPEN DE WARE TE VINDEN.

Als je zoent kun je weten of je de ware hebt gevonden, het heeft niets te maken met hun ogen, vriendelijke woorden of de manier waarop ze je romantiseren, maar heel subtiele signalen die je opdoet tijdens het kussen. Volgens een studie uit 2013 in de Archives of Sexual Behaviour, zou zoenen "de onderbewuste beoordeling van een potentiële partner kunnen vergemakkelijken door gebruik te maken van feromonale signalen". Hoppa, nu jij weer!